Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Diferenta dintre Mindfulness si Meditatia Transcendentala (MT)!


MT_MindfulnessCele doua abordari sunt diferite sub aspectul traditiei din care provin, modului de invatare, practica efectiva, diversele zone ale creierului pe care le activeaza si efectele pe termen lung.

TRADITIE:

Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT) provine din traditia Vedica si a fost diseminata in lumea occidentala de Maharishi Mahesh Yogi, iar Mindfulness provine din traditia Budista si a fost popularizat in occident de Jon Kabat-Zinn.

INVATARE:

Meditatia Transcendentala (MT) poate fi invatata doar cu un instructor autorizat care a urmat o instruire riguroasa pentru a preda tehnica MT intr-o maniera precisa, standardizata. Mindfulness poate fi invatat din diverse surse si exista o varietate de interpretari despre modul in care ar trebui practicat.

PRACTICA:

  • Meditatia Transcendentala (MT) este descrisa ca fiind o tehnica de meditatie simpla, naturala, care nu implica efort nici de contemplare si nici de concentrare – foloseste o mantra pentru a linistii mintea in mod natural si mai apoi, pentru a transcende = a acumula in mod incremental experienta unor procese tot mai puternice dincolo de ganduri ce conduc spre armonia echilibrului perfect al starii de constiinta pura.
  • Mindfulness implica antrenarea mintii spre a fi in timpul prezent – foloseste in timpul meditatiei atentia pasiva spre respiratie, senzatii si ganduri.

ACTIVAREA POTENTIALULUI MENTAL:

Abordarea diferita a celor doua tehnici de meditatie se reflecta in neurofiziologia contrastanta asociata fiecarei practici:

  • Diagrama undelor cerebrale pentru practicantii Meditatiei Transcendentale (MT) este caracterizata cu precadere prin activarea undelor Alpha1 pe zona frontala (generand coerenta) si frontal-posterioara (generand sincronizarea intregii activitati cerebrale).
  • Diagrama undelor cerebrale pentru practicantii de Mindfulness este caracterizata prin activarea undelor Theta – zona central-frontala din partea stanga a cortexului.

 

Efectul activarii potentialului mental prin meditatia Mindfulness este de cultivare a experientei momentului prezent pentru efectul imediat de stimulare a promptitudinii de reactie la semnale, in contrast cu antrenamentul specific tehnicii MT de aducere a mintii la starea ei implicita de odihna regeneratoare.

 

EFECTELE PE TERMEN LUNG:

  • Mindfulness ne invata sa fim constienti de ganduri si perceptii fara sa judecam sau sa ne afecteze. Ne ajuta sa gestionam situatii stresante intr-o maniera atenta (‘mindfully’) ca sa le depasim mai usor.
  • Meditatia Transcendentala (MT) actioneaza la nivelul transformarii fiziologiei pentru a se putea auto-vindeca, cu beneficii consecvente asupra ansamblului abilitatilor mentale, emotionale si comportamentale.

Beneficiile laudabile ale tehnicii Mindfulness – cresterea constientei, focalizare, recuperare din stress si un comportament mai armonios – rezulta in mod spontan din practicarea consecventa a tehnicii MT fara necesitatea sa ne straduim in mod constient pentru a obtine asemenea calitati. Acest fapt se datoreaza activarii potentialului mental in intregimea sa prin MT spre armonizare si coerenta sporita a undelor cerebrale.

Datorita efectelor medicale atribuibile fara echivoc, Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT) este singura tehnica de meditatie recomandata in scop medical de American Heart Association – organism independent.

Dr. Mehmet Oz explica tehnica MT in emisiunea sa. Psihiatrul si cercetatorul Norman Rosenthal remarca in cateva clipe cum tehnica MT difera de meditatia Mindfulness.


Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcedentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National


Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share. 🙂

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 22, 2016 de în Ce spun persoanele publice ? şi etichetată , , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: