Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Dezvoltarea Constiintei – baza oricarui sistem de invatamant ! Cunoasterea de sine este baza cunoasterii. Fara ea edificiul cunoasterii sta in aer.  

Sinele este propria noastra constiinta in starea ei pura.


In general, cand suntem constienti, suntem constienti de ceva anume, de un obiect, oricare ar fi el si caracterul nelimitat al constiintei este pierdut in limita acelui obiect. Ca sa fim constienti de caracterul nelimitat al constiintei trebuie, prin urmare, sa pierdem limita obiectului de care suntem constienti – cu alte cuvinte sa il transcendem. 

Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT) consta in transcenderea unui gand-sunet numit mantra. Provine din traditia vedica si a fost prezentata in ultimii 60 de ani de  Maharishi Mahesh Yogi, cel mai apropiat discipol al custodelui acestei traditii, Swami Brahmananda Saraswati.

Meditatia Transcendentala (MT) nu este un act de vointa, de dorinta sau de credinta. Este o tehnica foarte simpla si complet naturala. Poate fi practicata de oricine sezand confortabil cu ochii inchisi 10-20 de minute dimineata si seara. In timpul practicarii tehnicii MT mintea este tot mai alerta iar corpul tot mai odihnit.

Efectele ei sunt subiectul a peste 350 de studii peer-reviewed, publicate in reviste de prima marime, incepand cu revista Science. Tehnica MT permite experienta de a fi constient fara a fi constient de ceva anume. Aceasta experienta este bucurie, nelimitare si pace.  Ea se traduce printr-o functionare mai armonioasa a creierului si printr-o stare de profund repaos, mult mai profund decat in somn. Ordonarea functionarii creierului permite cresterea nivelului de inteligenta, iar starea de profund repaos traita, permite eliminarea treptata a tensiunilor si stresului acumulat de-a lungul anilor. Prin stres intelegem o anomalie la nivel material sau structural produsa de o supraincarcare a sistemului nervos.

Experienta Sinelui, a constiintei pure, lipseste din sistemul de invatamant. Includerea ei permite dezvoltarea holistica a cunoscatorului. Altminteri se continua inghesuirea a tot mai multe date intr-o constiinta limitata.

Cu tehnica MT constiinta elevului se dezvolta prin experienta repetata a valorii ei nelimitate, transcendentale.

Angajarea intr-un mod coordonat a intregului creier in momentul transcenderii, creste potentialul mental la nivel maxim. Este dreptul dobandit prin nastere al fiecarui om sa progreseze spre iluminare – realizarea intregului sau potential. A nu o face inseamna incalcarea acestui drept. A o face este un act de dreptate suprema cu consecintele ce deriva din el.

Meditatia ranscendentala in scoli primareSunt sute de mii de elevi si profesori din intreaga lume care practica tehnica MT – Quiet Time, la inceputul cursurilor si la sfarsitul lor. Sunt mai bucurosi. Sunt mai dornici sa invete. Atmosfera din scoala este mai armonioasa.

–  Exemple de scoli bazate pe dezvoltarea constiintei in lume –

Este normal ca aceste afirmatii sa vi se para utopice, data fiind experienta Dumneavoastra ca parinte, ca elev, ca profesor. Va invitam sa treceti peste pareri si sa va uitati  la date. 


Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcedentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National

Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 19, 2016 de în Progresul MT in lume şi etichetată , , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: