Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Principiile practice pentru comunicarea ideala


 Cand comunicam impartasim cu ceilalti de la diversele niveluri ale personalitatii noastre. La nivel de perceptie impartasim felul in care aratam. La nivelul mintii impartasim ce gandim. La nivelul intelectului impartasim analizele si sintezele noastre, evaluarea unei idei sau situatii. La nivelul simturilor ne impartasim emotiile. Mai subtil, la nivelul Ego-ului impartasim intelegerea Sinelui si automat, cu un impact major, impartasim in mod spontan nivelul nostru de constiinta.

Principiile lui Maharishi pentru comunicarea ideala reies dintr-o experienta stabila la cel mai extins nivel al constiintei, constiinta pura.

Comunicand de la acest camp al totalei noastre inteligente interioare in stare de beatitudine, suntem totalmente constienti, lipsiti de greseala si impliniti.

La acest nivel, singura motivatie de a comunica este pentru a oferi, pentru a ajuta, pentru a alimenta, pentru a impartasi bucuria, pentru a disemina aceasta beatitudine, pentru a sustine intru totul evolutia celui ce ne asculta si a mediului. Si reusim mereu.

O astfel de comunicare creaza un efect pozitiv asupra ascultatorului la toate nivelurile personalitatii sale:  perceptie, minte, intelect, simturi, ego

Comunicarea bazata pe educarea constiintei pure trezeste in mod spontan si natural urmatoarele aspecte:

 

VORBIM CA SA OFERIM CEVA DE VALOARE ASCULTATORULUI

 

Maharishi Mahesh Yogy:

Cand intalnesti pe cineva te gandesti  ce ii vei oferi. Poate un obiect concret, cuvinte de intampinare, caldura, laude, iubire, adoratie, un sfat pentru progres sau o veste buna pentru trupul, mintea sau sufletul sau. Exista mereu ceva ce poti oferi cand intalnesti pe cineva. Te intalnesti  cu caldura si te intalnesti  pentru a oferi. Indiferent de situatie daca impulsul cand deschidem gura sa vorbim este pentru a oferi suntem pe calea cea buna. Si ce oferim devine tot mai clar pentru noi cu cat constiinta noastra devine mai clara.”

Maharishi noteaza de asemenea ca inima comunica in cel mai penetrant mod si cand inima este dezghetata ea comunica la niveluri mult mai profunde.

 

NU CRITICAM NICIDATA PE NIMENI SI NIMIC

 

Maharishi Mahesh Yogy:

„A critica pe altii este daunator pentru propriul nostru sistem nervos. Cauzeaza o forma de stres in fiziologia noastra care ne conduce la regres si este greu de dizolvat.”

„A vedea raul in cineva ne polueaza mintea si sufletul. Nu cautam defecte in ceilalti.”

„Nu gandim sau vorbim negativ despre altii. Ne investim energia pe lucrurile care ne ajuta sa crestem in viata.”

„Cand criticam nu cream.”

„Nu ne opunem pentru ca prin opunere tandretea nivelului simtirii este pierduta. De aceea vorbim adevarul, dar suntem atenti ca adevarul sa fie rostit in mod delicat. Nu vorbim neadevaruri si nu vorbim in mod neplacut pentru ca simturile sa poata fi hranite. Intreaga activitate are scopul de a imbogatii simturile celorlalti.”

 

Experienta celor ce au petrecut multi ani alaturi de Maharishi reda exemplul sau de a imbunatati orice situatie observand ce este bine si sugerand cum poate fi mai bine fara a critica niciodata.

Pentru persoanele care lucreaza in grupuri a critica ideile altora creaza nemultumire, restrictioneaza comunicarea si creativitatea, distorsioneaza viziunea, impriedica grupul de a lucra in mod progresiv si eficient.

Daca nu sta in puterea noastra sa schimbam o situatie ramanem neutri.

 

VEDEM SI EXPRIMAM APRECIEREA PENTRU CEEA CE ALTII SPUN SI FAC

 

Maharishi Mahesh Yogy:

“Aprecierea sincera scoate la suprafata ce este cel mai bun din oameni.”

„Daca o singura calitate este incurajata sa iasa la suprafata, un univers de alte calitati pot reiesi din aceasta.”

Intentia noastra este sa mentinem unitatea si armonia vazand si recunoscand valoarea altora.

 

Prestatia autoreferentiala a tehnicilor MT si MT-Sidhi indeplineste in mod direct, rapid si nemijlocit scopul comunicarii bazate pe educarea constiintei pure:

Stabilit in Fiire vorbeste. Atunci cuvantul este in mod spontan corect, aducator de progres in orice situatie, lipsit de incordare a mintii. Cand cuvantul noastru este asezat in constiinta pura el umple inima si mintea ascultatorului cu beatitudine si desavarseste cel mai inalt scop al vorbirii, cel de a avea maximul de impact pozitiv asupra audientei si a mediului.” (Maharishi  in Stiinta de a Fi si Arta de a Trai)

Nu inseamna ca este necesar sa asteptam sa fim stabilizati la nivelul constiintei pure inainte de a actiona, insa prin sustinerea constienta in viata de zi cu zi a principiilor de comunicare ideala enuntate anterior contribuim la elevarea tuturor celor din jurul nostru. Mai mult, practicarea tehnicilor MT si MT-Sidhi dezvolta la nivel fiziologic o functionare a creierului din ce in ce mai integrata iar aceasta rafinare a sistemului nervos ne inzestreaza cu capacitatea spontana sa cream unde de bucurie interioara ce accelereaza calea spre propria iluminare.

Nivelul la care suntem noi alimentati prin propriul nostru limbaj este nivelul la care ii putem alimenta pe ceilalti. De la nivelul la care noi simtim fericire interioara putem alimenta, intelege si oferi celorlalti.

Puterea cuvantului este infinita. Depinde de la ce nivel de constiinta rostim acest adevar

Maharishi Mahesh Yogi


Sursa text: Sectiuni din curs de comunicare sustinut de Dna. Susie Dillbeck, Presedinte al Fundatiei Internationale pentru Educatia Bazata pe Dezvoltarea Constiintei fondata in anul 2005
Sursa imagini: Rodha F. Orme-Johnson, A Unified Field Theory of Literature, pag. 344 si 345, Maharishi International University, Fairfield, Iowa, USA, 1987

Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National

Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 14, 2017 de în Despre MT şi etichetată , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: