Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Ce NU este Meditația Transcendentală


  • În primul rând NU este o religie. După DEX o religie este un “sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință”.
Meditația Transcendentală este o tehnică mentală, extrem de practică, simplă și lipsită de efort, care permite experimentarea conștiinței transcendentale având ca rezultat odihnă profundă și eliminare remarcabilă de stres. Totul bazat pe certitudini științifice, unde științific înseamnă rezultate sistematice și repetabile. De mai bine de 60 de ani este expusă cercetării științifice, timp în care dacă ceva era în neregulă, s-ar fi aflat. Dimpotrivă, rezultatele au confirmat și continuă să confirme teoria.
  • NU este o tehnică de autosugestie. Nu se folosesc concepte la nivelul înțelesului, de orice fel ar fi el. Maharishi spunea că orice sistem care nu se transcende pe el însuși nu oferă ca rezultat acea totalitate omniprezentă. Pe scurt, nu contează ce crezi despre această tehnică, odată învățată în maniera corectă ea funcționează.
  • De asemenea, NU este placebo. Placebo se bazează cumva pe autosugestie, dar prin păcălirea pacientului căruia îi spui că ceva inofensiv și fără rezultate este un medicament miraculos. Problema este că dacă se întâmplă din când în când rezultatele nu sunt remarcabile, și cu siguranță lipsește repetabilitatea necesară oricărui remediu obiectiv.
  • NU este o tehnică de concentrare. Nu ne forțăm atenția să rămână pe ceva ce la un moment dat mintea refuză să mai experimenteze. Astfel de procedee produc tensiune și epuizare mentală datorate efortului făcut pentru a ține atenția într-un singur loc.
  • NU este vis cu ochii deschiși, sau tehnică de contemplare. Acestea se bazează pe înțeles așa cum îl experimentăm în viața de zi cu zi și nu permit trecerea atenției către niveluri care ne construiesc structura mentală în profunzimea ei până la fundament, adică la conștiința transcendentală.
Nu este nimic din ceea ce ați mai auzit și ați mai citit. Însuși numele de “meditație” a fost ales de Maharishi pentru că părea un cuvânt potrivit și oarecum asemănător cu efectul produs, dar aceasta doar în asocierea cu cealaltă parte a numelui și anume “transcendentală”.
Orice altă tehnică mentală se bazează pe folosirea gândirii. Meditația Transcendentală face posibilă strecurarea atenției, în mod spontan, printre gândurile inevitabile produse de orice minte către sursa acestora, conștiința transcendentală.

Autor: Andy Neagu Instructor de Meditație Transcendentală

Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National

Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂


informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 17, 2017 de în Despre MT şi etichetată , , , , , .

Navigare

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: