Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Ce este Yagya Maharishi?


– text reprodus in lb. romana mai jos –


 

-REPRODUCERE TEXT IN LIMBA ROMANA-

Yagya este o tehnologie a sunetului. Foloseste chimica sunetului, faptul stiintific ca prin sunet poti schimba orice in orice. Acum, aceasta este o veche stiinta si s-a practicat in India de mii si mii de ani. De ce si cum Maharishi a facut-o sa redevina dintr-o data la potenta maxima, i-a restabilit ponenta,  prin faptul ca a redat Yoga in Yagya.

Pandit

Ce inseamna aceasta? In loc doar sa instruiasca Panditii Vedici, asa cum s-a facut in mod traditional de mii de ani incoace, sa recite anumite sunete la nivel vocal grosier al vorbirii perceptibile, aceasta insemnand nivelul  Vaikharī al vorbirii, Maharishi a adaugat la instruirea Panditilor Vedici o tehnologie fundamentala foarte puternica din Yoga, transcenderea. Meditatia Transcedentala (tehnica MT) si programul MT-Sidhi, incluzand zborul yogin. Un program frumos, bogat si profund, incluzand zborul yogin practicat in grup.

Ce face aceasta? Permite mintii, asa cum cu totii stim, sa treaca prin toate nivelurile vorbirii –  toate nivelurile gandului de la suprafata la cat mai subtil pana la transcendent. Exista diferite denumiri pentru acele niveluri ale mintii, diferite expresii Vedice pentru acele diferite niveluri ale vorbirii:   Vaikharī – cel mai grosier; Madhyamā, – abstract, conceptual; Pashyantī, – nivel subtil; si Parā – nivel transcendental al vorbirii, originea vorbirii. Intr-un yogin si intr-un pandit vedic, toate aceste niveluri ale mintii sunt animate, toate aceste niveluri ale vorbirii sunt insufletite. Prin urmare, cand astfel de persoane luminate vorbesc, cand  gandesc-vorbesc, o fac cu o putere imensa. Intreaga paleta a gandului este angajata din ce in ce mai mult pe masura experientei personale cu Yoga si cu cat experienta transcenderii este mai stabilizata. Panditii Vedici practica multi ani de zile programe lungi, inclusiv zborul yogin.

Si cand vorbesc (si se poate auzi aceasta) recitand mantrele Vedice, atunci cand recita sunete specifice pentru efecte specifice, nu o fac la nivel grosier al vorbirii. Intradevar, se poate auzi din recitari ca vorbirea este implicata, insa nivelurile diferite, subtile si mai puternice ale mintii sunt antrenate asemenea. Deci intreaga putere a mintii, intreaga inteligenta umana – inclusiv de la nivelul sau absolut – este angrenata in practicarea Yagya Maharishi. Aceasta este diferenta critica – ani si ani la rand de instruire in Yagya si Yoga. Maharishi a restabilit Yoga in Yagya, a conferit intreaga putere la Yagya.

Deci, inca odata, ce este Yagya? Yagya Maharishi este o selectie precisa de mantre vedice, o selectie precisa de sunete din literatura Vedica. Este aplicarea acestor sunete specifice si recitarea lor pentru a obtine un efect dorit, prin ceea ce putem numi chimia sunetului. Ceea ce este diferit la Yagya Maharishi, din nou, nu este in mod necesar perceperea sunetelor – aceasta este o traditie veche si de neschimbat. Este insa puterea cu care aceste sunete sunt redate. Si dupa cum stim, gandul poate fi foarte slab sau extrem de puternic. Cand vechile carti spun ca poti muta munti cu credinta cat un sambure de mustar, nu este o expresie menita a fi poetica. Este o expresie directa a realitatii gandului la nivelurile Parā si Pashyantī ca sa implineasca intradevar dorinta gandului foarte foarte repede. Si ca si meditatori avem experienta acestei puteri crescute a gandului si a sustinerii crescute a naturii in propria viata. Astfel ca este incredibil ceea ce a facut Maharishi prin revitalizarea, se poate spune restabilirea Yoga in Yagya – revitalizarea puterii Yagya.

Astfel este cum in principiu functioneaza Yagya, asa este cum o Yagya a functionat mereu. Si ne ajuta pe noi sa intelegem putin mai mult puterea extraordinara a Yagya cu care sunteti deja bine familiarizati aducandu-va aportul la materializarea programului si lucrand cu mii de oameni ani la rand in  Jyotish si Yagya Maharishi, folosind tehnologia Vedica de prevenire pentru a obtine lucruri extraordinare pentru promovarea unui destin pozitiv.

Aceasta ofera un fundament pentru a intelege cum functioneaza un program Yagya. Am o experienta de impartasit de la un prieten. El a fost intr-un spital din Chicago cu colita severa, era programat la colectomie peste doua zile, cand i s-a sugerat o Yagya Maharishi in nume propriu. Astfel ca a contramandat operatia, a plasat o Yagya pentru el care a inceput in cateva zile si in ziua cand Yagya a inceput in India sangerarea interna i s-a oprit. A doua zi a putut sa manance si dupa inca cateva zile a fost externat din spital. Nu numai ca se vindecase colita, dar cumva acea tendinta negativa se transformase intr-o tendinta pozitiva. Cred ca ceea ce Maharishi a adaugat in timp la programul Yagya din acesti ultimi zeci de ani  este puterea de a avea “ceea ce este aici” sa fie “acolo”. Si aceasta este intradevar explicatia precum ca panditii actioneaza la un nivel atat de profund incat ating acel nivel al vietii in care “ceea ce este aici” sa fie “acolo”. Si astfel este cum ei pot practica Yagya in India si rezultatele obtinute sa se poata resimti intr-un pat de spital din Chicago.

Este foarte interesant si acum reflectez mai mult la acest fapt. Nivelul Parā al vorbirii de la care Panditii Vedici recita nu este numai mult mai puternic decat nivelul grosier al vorbirii, insa fiind la nivelul Parā – fiind la nivelul campului unificat, fiind pretutindeni in mod simultan – acesta este un nivel nelimitat de experienta, un nivel nelimitat al realitatii. Asa ne putem explica cum efectul Yagya poate fi oriunde este dorit sa fie, chiar la mii de kilometri distanta. Este o remarca foarte frumoasa.

Iar Panditii Vedici Maharishi incep sa fie instruiti in mod extensiv de la varsta de 8 sau 10 ani pana la 20 de ani si dincolo de aceasta varsta. Instruirea lor implica Meditatia Transcendentala (MT) si programul MT-Sidhi practicat impreuna in mod colectiv. De asemenea, ei petrec timpul in locuinte si sali pentru practicarea programelor construite special in acest sens in arhitectura vedica autentica Vastu Maharishi. Prin urmare, dispun de tot ceea ce este mai bun pe lume ca sa poata crea efectul pe care il creaza.

Pandit_1

Mai mult despre viata Panditilor Vedici Maharishi -> CLICK AICI

Este absolut adevarat si bine cunoscut peste tot in India ca Panditii Vedici Maharishi sunt cei mai bine instruiti. Lor li se ofera o instruire mult mai extensiva care cuprinde nuante foarte precise de pronuntie. Sunt instruiti intr-o maniera complet uniforma de catre Panditii cu cea mai pura pronuntie din toata India. Si sunt instruiti ani si ani la rand, si la fel de important este ca sunt instruiti in puterea clara a unei transcenderi profunde.

– Trimis de Paul Caramidariu din Timisoara si reprodus in limba romana de Aida Timar din Timisoara –

Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National


Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂

2 comentarii la “Ce este Yagya Maharishi?

  1. Pingback: Cel mai influent guru yogin din India in ultimii 50 de ani | Meditatia Transcedentala (tehnica MT) - aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pastrata in puritate in mod continuu pentru accelerarea evolutiei umane, astazi parte din

  2. Pingback: Viata Panditilor Vedici Maharishi | Meditatia Transcedentala (MT) - APLICATII si EFECTE -

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 3, 2016 de în Progresul MT in lume şi etichetată , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: