Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

– MT – Efectele globale ale meditatiei impreunaDe-a lungul timpului au fost publicate peste 350 de studii stiintifice „peer-reviewed”.

Peer-reviewed este conditia publicarii in reviste prestigioase. Revista numeste un colectiv de lectura compus din specialisti din acelasi domeniu („peers”) fara sa il numeasca pe autor. Colectivul citeste articolul, face observatiile necesare care sunt transmise autorului, ele sunt insusite, se fac completarile necesare si apoi eventual articolul este publicat. Este un proces laborios care asigura un standard stiintific ridicat.

Au fost numeroase studii care au aratat efectele benefice ale tehnicii Meditatiei Transcendentale (MT) la nivelul individului. Insa la mijlocul anilor ’70 au inceput sa apara studii despre efectul practicarii individuale a tehnicii MT la nivelul societatii.

Pentru detalii despre studii -> AFLA  AICI

large-group_mt

S-a constatat intai intr-un numar relativ mic de orase, respectiv 11, cu o populatie de aprox. 30.000 de locuitori fiecare, studiindu-se rata criminalitatii, a accidentelor, a numarului de internari in spital ca aceste cifre au inceput sa scada in orasele unde cel putin 1% din populatie invatase Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT). In celelalte orase prinse in studiu, similare din punct de vedere sociologic, unde nu se atinsese aceasta proportie tendinta de crestere a acestor indicatori s-a mentinut. Aceste studii au fost apoi aplicate si la un numar de peste 140 de orase si concluziile au fost aceleasi.

1% din populatie practica Meditatia Transcendentala (MT) acasa si numarul furturilor scade, numarul actelor anti-sociale scade, numarul accidentelor scade, numarul internarilor in spital scade. Acest efect a fost numit Efectul Maharishi.


Ulterior, dupa ce Maharishi a pregatit mii de persoane in Tehnica MT-Sidhi s-a constatat ca acelasi efect este obtinut cu un numar egal cu radacina patrata din 1% din totalul populatiei, daca practica MT-Sidhi se face impreuna in acelasi loc si in acelasi timp.

mt_sidhi

Concret, pentru o populatie ca aceea a Romaniei se preconizeaza inversarea tendintelor negative din societate catre mai multa armonie si mai multa pozitivitate  daca 500 de oameni practica impreuna programul MT-Sidhi.

Ne putem gandi de exemplu la o scoala unde elevii, baietii separat si fetele separat, pot practica acest program aproximativ o ora dimineata si dupa-amiaza si efectul pozitiv va fi resimtit la nivelul intregii tari. Acest efect este numit Efectul Global de Extra-Radianta sau Efectul Maharishi Extins. 

Pentru detalii despre Efectul Global de Extra-Radianta (in lb. Engleza) – > AFLA  AICI 

Prezentarea video de mai jos a fost cel mai recent material lansat oficial in scopul demararii unei campanii la nivel mondial pentru pace intr-o lume amenintata de terorism.


Meditatia Transcendentala pentru pace in lume – John Hagelin, Dr. in Fizica Cuantica


Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National

Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: