Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Viata Panditilor Vedici Maharishi


– text reprodus in lb. romana mai jos –


 

-REPRODUCERE TEXT IN LIMBA ROMANA-

Este o mare placere sa prezint pe scurt Panditii Vedici Maharishi, puternicii doritori ai pacii globale si ai afluentei, sa-mi indrept o scurta privire asupra vietii Panditilor de o demnitate enorma in unicitatea lor cu desavarsire profesionala ca si mentinatori ai pacii, administrand tendintele timpului din silentioasa sursa eterna a campului unificat al tuturor legilor naturii – Veda.

Pentru a asigura permanenta renastere a anticei traditii Vedice in puritatea si totalitatea sa, Maharishi a regenerat componentele sale vitale – Panditii Vedici a caror specializare este in ambele aspecte – profunda experienta proprie in Yoga si recitarea traditionala a Vedelor de la acel nivel silentios  –  Yagya. Cand mediteaza impreuna, au capacitatea sa creeze pace si coerenta in constiinta colectiva.  Realizand Yagya impreuna, reverberatia cuvantarilor, asezata in profunzimea oceanului silentios al propriei lor constiinte, misca si propaga acel ocean nemarginit in unde de pace, armonie si afluenta pentru intreaga lume.

Pentru mii de ani acesti Panditi Vedici au trait in sate micute unde aceasta pretioasa traditie orala a fost transmisa din tata in fiu, bazat pe aspecte specifice din Veda pentru care familiile lor erau potrivite. Calitatea invatarii receptive de la o varsta frageda si structura psihica a discursului lor care permite pronuntarea intr-o maniera precisa este de nepretuit. Nu exista niciunde altundeva in lume.

Pandit_3
Bineinteles ca fiecare dintre noi este Veda si are propria potentialitate sa obtina experienta luminii Divine a  totalitatii legilor naturii. Insa particularitatea acestor Panditi Vedici Maharishi rezida in natura lor – binecuvantatoarea abilitate sa amplifice si sa radieze acele valori armonioase si progresive catre toti oamenii pretutindeni si sunt in deplinatatea profesiei facand doar acest lucru. De aceea faptul ca nu pot face altceva ca sa se intretina decat sa fie Panditi este un neajuns pe toata viata si este onoarea si bucuria noastra sa ii sustinem.  Astfel ca este vital sa le asiguram sustinerea corespunzatoare, inclusiv cladiri Vastu, mancare – tot ceea ce le este necesar pentru o maxima eficienta a prestatiilor Vedice. 

Maharishi a creat un program detaliat si sistematic pentru a asigura dezvoltarea de Panditi, a caror profesie profunda a fost aproape pierduta in lume. El a creat un program structurat pe trei nivele  ca sa se asigure ca Panditii Vedici Maharishi vor putea fi disponibili pentru acest inalt scop atat pentru generatia noastra cat si pentru toate vremurile care urmeaza.

Pandit_2Maharishi a trimis echipe in mii de sate mici unde traiau familii de Panditi si a creat un sistem, o intrare, pentru ca mii de baieti sa poata invata sa mediteze si sa fie instruiti acolo de catre guru-jis locali care la randul lor sa fie instruiti si monitorizati de catre sistemul de Panditi Maharishi.

In a doua etapa, pentru cand baietii sunt aproape la varsta de 14 ani, Maharishi a creat campusuri rezidentiale in toata India unde invatatorii Vedici – Acharya – sa poata lucra cu copii la nivelurile mai elevate de instruire. Aceste campusuri rezidentiale sunt localizate in spatiu rural, departe de viata de oras si influnta sa distrugatoare. Acolo, instruirea are loc zi dupa zi. In aceste campusuri tinerii Panditi invata programe avansate de meditatie si devin capabili sa redea puternice Yagya personale si sociale.

Maharishi a perfectionat mai departe un sistem pentru a perpetua aceasta instruire folosind inclusiv tehnologia moderna si toate mijloacele disponibile pentru a asigura puritatea invataturilor, nu bazat pe anumite particularitati ale timpului sau ale vreunui Acharya, ci pe autenticitatea eterna a Vedei si a traditiei Vedice.

Instruirea baietilor ia sfrasit in jurul varstei de 18 ani cand devin Panditi Vedici maturizati deplin.

In timpul petrecut in campus atat ca si studenti cat si ca Panditi maturi, ei urmeaza o rutina detaliata de la rasaritul soarelui si pana seara. Ziua lor este structurata cu scopul sa perfectioneze fiecare aspect al constiintei si psihologiei proprii, practicarea in grup a MT si a programului MT-Sidhi, timpul petrecut si pentru Yagya sau al celor mai tineri in salile de cursuri, chiar si recitarile lor in grup inainte de fiecare masa, studiul individual in cartierele personale in care traiesc si recreatia.

Doar Panditii Vedici maturi realizeaza Yagya pentru persoane individuale sau ritualuri Vedice speciale de Yagya pentru pace in lume.

Apogeul acestui program de instruire va fi sa avem un grup indeajuns de mare de Panditi ca sa poata propaga efectul benefic asupra intregii lumi – cel putin 9000 de Panditi Vedici Maharishi Vastu_panditla Brahmasthanul Indiei si mai apoi grupuri mari la cele 48 de Brahmananda Saraswati Nagars si alte locatii in India, in jur de 325.000 Panditi Vedici Maharishi in total. Punctul cheie momentan este sa cream  acest prim grup major de 9000 la Brahmasthan si sa putem asigura din acest singur loc pacea in intreaga lume. Am achizitionat deja 1.500 de pogoane acolo si infrastructura de baza pentru drumuri, utilitati, apa potabila si mijloacele de comunicare au fost deja prevazute. Mai mult de 200 de cladiri sunt finalizate cu posibilitate sa acomodeze in jur de 2000 de Panditi. Si s-au mai inceput constructii in acest campus principal si in inca doua zone, astfel ca in baza nivelului actual de planificare putem in mod confortabil sa ajungem la 9000 de Panditi. Vom indeplini acest obiectiv de 9000 de Panditi si vom asigura sustinerea lor lunara.

Rolul lor pentru lume este de o inalta binecuvantare. Ei stapanesc Atma – Sinele Suprem si utilizarea sistematica a reverberatiilor sale din punctul din care toata infinitatea diverselor activitati ale creatiei izvoraste si ramane.  Actiunile lor Vedice de la nivelul acestei nemarginite baze eterne a deplinatatii vietii va ridica suportul vietii in deplinatatea ei peste tot.  

Rolul nostru este deasemenea binecuvantat, sa ne bucuram de meditatii lungi si adanci, sa ne bucuram de viata in implinire si sa intelegem soarta pozitiva pentru omenire sustinand fara efort pe Panditii nostri Vedici Maharishi oricand sau oricum.

Dr. John Hagelin, specialist in fizica campului unificat explica ce inseamna  Maharishi Yagya in comparatie cu Yagya asa cum fusese inteleasa -> AFLA  AICI

– Trimis de Paul Caramidariu din Timisoara –

Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National


Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share 🙂

2 comentarii la “Viata Panditilor Vedici Maharishi

  1. Pingback: Cel mai influent guru yogin din India in ultimii 50 de ani | Meditatia Transcedentala (tehnica MT) - aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pastrata in puritate in mod continuu pentru accelerarea evolutiei umane, astazi parte din

  2. Pingback: Ce este Yagya Maharishi? | Meditatia Transcedentala (MT) - APLICATII si EFECTE -

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 3, 2016 de în Progresul MT in lume şi etichetată , , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: