Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Timisoara conectata cu Europa pentru coeziune, pace si armonie


La mai putin de o saptamana de la intrarea in functie a noului Centru de Meditatie Transcendentala din Timisoara si totodata, in ziua ce a urmat desemnarii orasului  drept Capitala Culturala Europeana pentru anul 2021, primul eveniment de amploare pe agenda participantilor MT din Timisoara a fost cel cu ecou de nivel European –  cea de-a doua meditatie de grup extins din Europa.

Impreuna cu celelalte doua centre MT din Romnaia am avut ocazia sa reprezentam tara noastra intre cele 72 de centre MT din diversele parti ale vechiului continent care timp de 3 ore au contribuit intr-o actiune simultana la pace, armonie si coeziune.

De ce tehnica MT este atat de eficienta?

Pentru ca, din multitudinea de forme de meditatie cunoscute si practicate, Meditatia Transcendentala nu este nici concentrare, nici contemplare, nici focalizare…, pentru ca nu forteaza mintea in niciun fel, ci o ajuta sa isi urmeze tendinta naturala spre mai mult, spre o stare pe cat de constienta, pe atat de profund odihnitoare si regeneratoare.

Experimentand in mod sistematic acest nivel de aliniere a fiziologiei la o stare naturala cat mai pura, practicantul MT integreaza aceasta valoare rezultand o sanatate mai buna, cresterea potentialului mental spre mai multa creativitate, rezistenta la stress, buna-dispozitie, relatii mai armonioase cu cei din jur, intentii, ganduri si actiuni benefice cu impact individual si social.

Mai multe detalii despre cercetarile stiintifice efectuate asupra practicarii MT aici:

http://ro.tm.org/cercetari-stiintifice

De cand este cunoscuta transcenderea?

Tehnica MT este o traditie de cunoastere milenara ce era accesibila pentru mult timp doar regilor si castelor inalte drept calea directa spre „iluminare”. Meditatia Transcendentala  a fost deschisa inclusiv publicului larg doar incepand din anul 1958 de Maharishi Mahesh Yogi care a readus-o in atentie redandu-i puritatea originala si eficienta pastrata in cea mai veche traditie continua, traditia vedica. Veda inseamna cunoastere.

Pentru pastrarea acestei puritati MT se invata astazi, doar impreuna cu un instructor MT autorizat si in nici un caz din carti sau diverse interpretari personale, pentru ca ar conduce inca odata la denaturarea invataturilor si disiparea efectelor.

Invatarea si practicarea tehnicii MT nu presupune sub nici o forma acceptarea vreunui sistem filosofic, nici nu se suprapune vreunei credinte religioase pentru simplul motiv ca transcenderea dateaza dinaintea aparitiei acestora.

Mai multe detalii despre ce este si cum functioneaza meditatia transcendentala gasiti aici: http://ro.tm.org/meditatia-transcendentala

De ce este tehnica MT atat de apreciata azi?

Popularitatea de care se bucura MT in zilele noastre se raporteaza la importanta de nepretuit a rezultatelor pozitive pe care le faciliteaza spre dezvoltarea totala a functionarii normale a mintii, corpului si emotiilor in viata de zi cu zi.

Scopul practicarii MT este de a cultiva sistemul nervos uman pentru dezvoltarea tuturor capacitatilor inerente naturii sale, fara a utiliza mijloace externe, ci doar capacitatea naturala a uniunii dintre minte si corp (sursa : introducere de Lawrence H. Domash, Ph.D. la lucrarea „Scientific research on the Transcendental Meditation Program” – collected papers, vol. I, pag. 15)

Practicarea programului MT si a programului avansat MT-Sidhi impreuna, in grupuri cat mai numeroase, largeste si amplifica capacitatea individuala a fiecaruia de a transforma tendintele generale de negativitate inspre tendinte generale de pozitivitate cu efect de pace, armonie si coeziune.

Datorita rezultatelor palpabile din ultimii ani resimtite in termeni sociali de crestere a nivelului general de constiinta  in zonele in care se aplica o practica zilnica consecventa din partea unei mase critice de oameni de orice fel, tehninica MT este tot mai mult solicitata din partea guvernelor pentru a fi introdusa in disciplina zilnica din sistemele publice: scoli si universitati, spitale, armata, politie, penitenciare, etc… cu scopul de a trece de la efectele benefice individuale la cele colective, de ordin social – pace, armonie si coeziune.

Mai multe detalii despre beneficiile practicarii MT gasiti aici:

http://ro.tm.org/beneficiile-meditatiei-transcendentale

Autori: Brindusa Havasi, Lucia Caramidariu si Aida Timar


Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National


Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share🙂

Apreciem parerea Dumneavoastra !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 12, 2016 de în Progresul MT in lume şi etichetată , , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.
%d blogeri au apreciat: