Meditatia Transcedentala (tehnica MT) – aplicarea practica a celei mai stravechi traditii a cunoasterii pentru accelerarea evolutiei umane

dezvoltarea constiintei, meditatia transcendentala, MT, MT-Sidhi, educatie prin meditatie, sanatate, yoga, arhitectura vastu, medicina ayurvedica, agricultura ecologica

Tehnica MT si starea de “iluminare”


Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT) este in esenta o tehnica de auto-explorare. Permite individului sa plonjeze in abundenta sinelui propriu unde rezida esenta vietii si sursa intelepciunii, a creativitatii, a pacii si bucuriei depline.

 

In ce consta tehnica Meditatiei Transcendentale (MT)?mt

Tehnica MT se remarca prin simplitate. Este un set de reguli precise prin care se experimenteaza in mod mecanic procesul de gandire in directie inversa, de la nivelul gandului concret spre sursa gandului, trecand in mod constient prin toate nivelurile subtile de formare a gandului.

Procedura consta in mod esential in doua elemente:

  1. Un tip de gand optim pentru acest scop, asociat cu un sunet, “mantra”
  2. O metoda mecanica ce permite experimentarea stadiilor succesive ale dezvoltarii unui gand.

Desi este un process lipsit de efort, este insa unul delicat si nu poate fi transmis decat individual,prin viu grai.

Motivul este ca fiecare individ raspunde diferit in diversele stadii ale experientei deoarece este o experienta noua si instructiunile trebuiesc ajustate cu fiecare individ in parte conform reactiilor subiective pentru ca procesul sa continue usor.

Acest lucru se poate realiza doar prin prezenta personala a unui instructor MT calificat – persoana cu o mai mare sensibilitate dezvoltata asupra aspectelor privind constiinta, capabila sa interpreteze in mod corect instructiuni stravechi privind aceasta practica subtila si delicata de ajustare a mintii, instructiuni care rezoneaza diferit pentru fiecare categorie de sistem nervos.

Maharishi pune accentul pe folosirea mantrelor exact asa cum se regaseste in traditia pastrata prin dascalul sau pentru asigurarea unei practici sigure si corecte, garantata de mii de ani.


Ce se resimte in timpul practicarii Meditatiei Transcendentale (MT)?

meditatia1

Subiectul se aseaza confortabil cu ochii inchisi si incepe sa foloseasca procesul de gandire, fara efort, precum a fost invatat.

Cand activitatea gandirii ajunge sa lipseasca cu desavarsire, mintea experimenteaza simpla stare de constienta fara continut in care este constienta de sine, doar de ea insasi.

Acesata este starea de constiinta pura, de constiinta transcendentala (am trecut dincolo de orice activitate a mintii, de orice gand; am ajuns la sursa formarii gandurilor, am transcens).

Procesul descris in starea de constiinta transcendentala este profund odihnitor si multumitor, iar pe urma este resimtita o stare generala de revigorare, vivacitate, putere si claritate sporita a mintii.

Acestea sunt efecte ce pot fi resimtite inca de la prima meditatie.


Atingerea si mentinerea starii de “iluminareScari

Maharishi Mahesh Yogi descrie tehnica drept un process de purificare sistematica a sistemului nervos ce conduce la o experimentare tot mai clara a celei de-a patra stari de constiinta – “constiinta pura”, “constiinta transcendentala” si atingerea unei a cincea stari de constiinta in care constiinta pura se mentine impreuna cu starea de veghe, somn si vis.

Mentinerea starii de perfecta liniste, de perfecta detasare,  in timpul starilor de veghe, somn si vis definesc experienta starii de “iluminare” pentru individ.

Experienta starilor rafinate la nivelul constiintei, conduce mai departe la dezvoltarea potentialului maxim al sanatatii fizice si mentale, ceea ce defineste de fapt o functionare umana normala pe care Maharishi o extrapoleaza la notiunea de „invincibilitate” pentru fiecare natiune.


sursa : introducere de Lawrence H. Domash, Ph.D. la lucrarea „Scientific research on the Transcendental Meditation Program” – collected papers, vol. I, pag. 13-31


Ce se intampla in timpul Meditatiei Transcendentale (MT) ? -> AFLA  AICI

Poti sa inveti MT in Romania -> Contact Centru MT National


Daca ti-a placut sau ai considerat utila informatia, ofera un like sau share🙂

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 12, 2016 de în Despre MT şi etichetată , , , , , , , , .

ACTIVITATI NATIONALE -link-uri utile:

CONFERINTA INTRODUCTIVA IN TEHNICA MT la Centrele MT din Romania

YAGYA PENTRU ROMANIA: Invincibilitate, siguranta, pace, sanatate si afluenta pentru Romania si fiecare natiune

ACTIVITATI INTERNATIONALE ––- link-uri utile:

MUM – STUDIAZA LA UNIVERSITATE IN SUA

1000 North Fourth St. Fairfield, Iowa 52557

MERU – CURSURI INTERNATIONALE LA Maharishi European Research University

Station 24, 6063 NP Vlodrop, Olanda

Lista Centre de Meditatie Internationale:

Lista Centre Nationale de Meditatie in Romania:

Contactați-ne:

Dir. Național MT Romania ____Dl. Nicolae Stoian____ __Tel: +40 729 684 398__ ___Web oficial: ro.tm.org ___

Politica de Copywrite:

Întregul conținut este Copyright AMTR - Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania fondata de Maharishi Mahesh Yogi®. Programul Maharishi de Meditatie Transcendentala este unic in lume si este predat doar prin asociatii sau institutii de invatamant infiintate sub egida Centrului International creat de Maharishi Mahesh Yogi. Asociatia de Meditatie Transcendentala din Romania (AMTR) este singura din Romania care se numara printre acestea.